Tabloid Alo krade tekstove i slike, ali to nije najgore

Piše: N. Lazić; foto Alo prtsc

Sumnivo lice V.P. u akciji

BUJANOVAC, 2. april 2019. – Naslov ovog teksta nije slučajno napisan u tabloidnom maniru iz prostog razloga što se bavi onim što bismo mogli nazvati aksiomom srpskog novinarskog mulja.

Da krenemo unatraške i vidimo šta to, dakle, nije najgore.

Beogradski tabloid Alo, iz pera osoba potpisanih sa V.P. i N.M, valjda ponetih godišnjicom bombardovanja, objavio je poslednjeg dana marta tekst pod naslovom FENOMEN KOD BUJANOVCA: Krava se otelila, a meštani nisu mogli da veruju kad su čuli za ovakav slučaj! Domaćin umalo pao u nesvest!

U štivu, kao što mu i naslov kaže, ređaju se besmislice, prizvoljne procene i jednom rečju budalaštine u vidu osmonoge jagnjadi i dvoglave teladi, sve u kontekstu posledica bombardovanja ovog kraja osiromašenim uranijumom.

U redu, reći će neko, to je i posao tabloida, posledice uranijuma i dalje nisu istražene, ali je nevolja u tome što se radi o recikliranim i takođe neproverenim tekstovima nastalim neposredno nakon bombardovanja, ali napisanim i najavljenim kao da se sve to upravo događa.

To nam je potvrdio i Miodrag Milković, direktor Veterinarske stanice Bujanovca, koga u svoj „tekstu“ citira Alo, koji kaže da niti ga je ko zvao niti je nešto pričao za Alo na ovu temu.

Alo, međutim, ne samo što vrlo svesno objavljuje lažne vesti i tako širi strah i paniku, već se bavi i klasičnim lopovlukom, što najbolje znamo mi iz Bujanovačkih.

Alo gasi požar u Bujanovcu

Nema zanimljivije vesti koju ovaj tabloid nije preuzeo od nas ne navodeći izvor, a najgore od svega je to što preuzimaju i naše fotografije (crvenim su označeni linkovi koji vode do ukradenih vesti i slika)

U stilu pravih konjokradica sa Divljeg zapada, i tekstove i fotografije izvesno lice V.P. (redakcija osnovano sumnja ko se krije iza inicijala) potpisuje kao svoje, a njegovi urednici bez ikakve provere sve to plasiraju.

Alo, bre! – da upotrebimo i mi jednu od omiljenih tabloidnih parola – za krađu se ide u zatvor, isto kao što se odgovara i za širenje panike i straha.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *