Sanja Nakić Pipe pred Beogradski maraton: Trčanje je borba sa samim sobom

Piše: N. Stevanović; foto privatna arhiva

Za trku se intenzivno spremam oko mesec dana

Bujanovac, 11. april 2019. – Profesionalni vojnik 4. brigade Kopnene vojske Srbije, košarkaški trener i fitnes instruktor, maratonac, i prva Bujanovčanka koja je istrčala polumaraton, Sanja Nakić svima u gradu poznatija kao Pipe, priprema se za učešće na Beogradskom maratonu 14. aprila.

Prva Bujanovčanka koja je istrčala polumaraton“, onaj u Skoplju prošle godine, postigla je u svojoj dosadašnjoj sportskoj i vojnoj karijeri još toliko toga što je čini „prvom“ u svakom smislu te reči.

Sanja se kao profesionalni vojnik nedavno vratila iz šestomesečne Multinacionalne mirovne misije u Libanu i taj podatak, svakako vredan poštovanja, možda i nije dovoljan da iskaže o kakvoj devojci je reč, ali ako kažemo da je Sanja trčala i tamo, da je istrčala i polumaraton u Bejrutu, glavnom gradu Libana, da se naslutiti jedinstveni karakter i sportski duh na ovim prostorima.

Ona je to najbolje objasnila.

„Trčanje je borba sa samim sobom. Nema drugih protivnika, ne trčim da bi pobedila bilo koga, već samu sebe“, kaže Sanja.

Počelo je pre godinu dana. Prva pobeda je bila ona u Skoplju, na prvom polumaratonu, druga u Bejrutu, a sada se sprema za Beograd.

„Moj cilj je da svaki put budem bolja, da istrčim bolje vreme. U Beogradu ću juriti svoj najbolji rezultat (2.08), nadam se još jednoj „pobedi“, kaže nam.

I ne samo zvanične trke, za nju je, kako kaže, i svaki „pošteno“ odrađen trening mala pobeda, a u treningu je od detinjstva, najpre kao košarkašica i student DIF-a, na kojem je diplomirala, a sada kao vojnik i maratonac.

„Za trku se intenzivno spremam oko mesec dana. Svakodnevno trčim minimum 10km. Distancu od 21 km, polumaraton, mogu da istrčim i bez posebnih priprema, ali bi eventualno slabije vreme od prethodne trke doživela kao veliki neuspeh, a to ne prihvatam“, kaže Sanja.

Iako član Atletskog kluba „Vranjski maratonci“, ona će na Beogradskom maratonu trčati u timu Vojske Srbije i neće biti jedini predstavnik Bujanovca na najmasovnijem atletskom događaju u Srbiji.

„Znam da će učestvovati naši maratonci, Saša Ćuković, Ninoslav Kostić i Slaviša Jović. Nadam se da ćemo svi zajedno predstaviti naš grad u pravom svetlu“, rekla je Sanja.

 

 

 

 




One thought on “Sanja Nakić Pipe pred Beogradski maraton: Trčanje je borba sa samim sobom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *