Monodrama „Moji ljubavni jadi“: Žetica briljirala u Bujanovcu uprkos dečijoj vrisci i zvonjavi telefona

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

I pored najave da se radi o ozbiljnoj predstavi, nemali broj Bujanovčana je poveo decu

Bujanovac, 12. april 2019. – Glumica vranjskog pozorišta Žetica Dejanović briljirala je na sceni bujanovačkog Doma kulture u monodrami „Moji ljubavni jadi“.

Retka gostovanja renomiranih pozorišnih trupa i prilika da se vidi „kako to rade velika i ozbiljna pozorišta“, kako je predstavu najavio organizator gostovanja Ljubiša Čolović iz Bujanovačkog amaterskog pozorišta (BAP), među malobrojnom bujanovačkom pozorišnom publikom, bar onom pravom, po pravilu izazivaju veliko interesovanje.

Tako je bilo i u četvrtak na izvođenju predstave vranjskog Pozorišta „Bora Stanković“ „Moji ljubavni jadi“, monodrame kojom glumica Žetica Dejanović obeležava 20 godina profesinalnog rada.

Žetica u predstavi igra ženu koja godinama bezuspešno traži muža, dok se njena prijateljica lako udaje i još lakše razvodi, i to četiri puta.

„Kao da je došlo vreme u kojem se brak kao institucija gubi“, rekla je glumica Bujanovačkim, kada smo je pitali zbog čega je izabrala ovu temu i tekst Aleksandra Stojadinovića „Beleške jednog neženje“ za monodramu.

„Današnje vreme je donelo drastične razlike, ima žena koje stalno menjaju partnere, udaju se s lakoćom, a s druge strane su žene koje su u večitoj potrazi za partnerom, odnosno mužem i nikako da ga nađu. Žena koju igram je žena kojoj ne polazi za rukom da nađe onog pravog“, rekla je ona.

I dok je Žetica Dejanović bila na visini zadatka i zaista briljirala u tek trećem izvođenju predstave, za određeni, na sreću manji deo bujanovačke publike se to ne može reći.

I pored najava da se radi o jako ozbiljnoj predstavi za ozbiljnu publiku, naviknuti na školske priredbe i dečije „predstave“,  nemali broj Bujanovčana je poveo decu, kojima ova predstava jednostavno nije namenjena.

Izlazilo se i ulazilo, dobacivalo, zvonili su telefoni.

„Navikli smo mi na sve i svašta. Kada sam izašla na scenu bilo mi je jasno da u publici ima dece, pa sam i očekivala komentare koji mogu da zasmetaju, ali sam bila spremna. Ima razne publike u raznim mestima“, rekla je Žetica.  

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *