Direktor Doma kulture: Zabranio sam Balkansku među da bih sprečio mržnju između Srba i Albanaca

Piše: N. Stevanović; Foto Bujanovačke

Bujanovac, 18. april 2019. Direktor bujanovačkog Doma kulture Jetmir Ismaili, koji je naredio da se film „Balkanska međa“ povuče sa repertoara bioskopa, izjavio je da je odluku da zabrani prikazivanje filma doneo nakon što je „pročitao kritike i radnju filma“.

Direktor Ismaili, sa kojim su Bujanovačke više puta bezuspešno pokušavale da stupe u kontakt, nakon što je naš portal u utorak prvi objavio vest da je prikazivanje „Balkanske međe“ otkazano, oglasio se u prištinskoj Kohi.

„Jedini razlog za otkazivanje filma je da bi se sprečila mržnja između Albanaca i Srba. Mržnja je prisutna, ali ne želimo da oživi ponovo. Na osnovu kritika koje sam pročitao u filmu nema istine. Grb Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe je zloupotrebljen. Čak su i strani mediji ukazali da film podstiče mržnju“, rekao je Ismaili.

Povodom zabrane filma oglasili su se resorno ministarstvo, producenti filma i Koordinaciono Telo, a ovu vest Bujanovačkih preneli su gotovo svi nacionalni mediji, između ostalih i RTS, ali retko je koji prema profesionalnim standardima naveo Bujanovačke kao izvor.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *