Stanković: Opština da nas obavesti o merama protiv direktora Doma kulture

Bujanovac, Beograd, 18. april 2019. (Foto arhiva Bujanovačke: Kamberi i Stanković) – Povodom otkazivanja projekcije filma Balkanska međa u bioskopu bujanovačkog Doma pkulture, o čemu su javnost u Srbiji najpre upoznale Bujanovačke, oglasio se i Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za tri opštine, koji kaže da će nadležni u Opštini naredne nedelje utvrditi sve okolnosti ovog slučaja.

Stankovićevu izjavu prenosimo u celosti:

-Projekcija filma „Balkanska međa“, otkazana je, prema obavešenju nadležnih lica iz opstine Bujanovac, voljom direktora Doma kulture u Bujanovcu, a da pri tom nikog od odgovornih pojedinaca u opštini Bujanovac nije obavestio o svojoj odluci, već je otišao na odmor i trenutno se nalazi u inostrabstvu.

Kako su nam rekli iz opštine po njegovom povratku sa odmora, početkom naredne nedelje,nadležni organi SO Bujanovac, utvrdiće sve činjenice vezane za otkazivanje projekcije filma „Balkanska međa“, i preduzeti zakonom predviđene mere protiv samnovolje odgovornih lica.

O ishodu preduzetih mera ocekujem da nas opstina obavesti. Moj licni stav je da prikazivanje tog filma ni na jedan nacin ne moze da narusi medjuljdske odnose Srba i Albanaca u toj opstini.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *