Saša Arsić: Radnicima prećeno otkazom ako ne odu na SNS miting

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. april 2019. „Zaprećeno je otkazima radnicima Simpove fabrike dušeka i Bivode u slučaju da ne pođu na miting SNS“, kaže za Bujanovačke regionalni koordinator Narodne stranke Saša Arsić.

Arsić tvrdi da je direktor Simpove fabrike dušeka u Bujanovcu javno pretio radnicima da će ostati bez posla ukoliko ne budu u petak otišli na miting SNS-a, koji se održava ispred Doma Narodne Skupštine u Beogradu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

„O tome su me obavestili aktivisti Narodne stranke zaposleni u toj fabrici. Svih 200 radnika moraju da krenu za Beograd”, kaže Arsić.

Tvrdnje prvog čoveka bujanovačkih naprednjaka Nenada Mitrovića da građani idu na miting svojevoljno i da preduzeća u Bujanovcu nisu organizovala polaske Arsić je okarakterisao kao apsolutnu neistinu.

Šef Narodne stranke na jugu Srbije dodaje i da je prisiljavanje radnika da učestvuju u zadovoljavanju ega Aleksandra Vučića ustaljena praksa u svim državnim preduzećima u Srbiji i da Bujanovčani nisu pošteđeni.

Mi ćemo u toku današnjeg dana evidentirati izostanke sa posla. Nas kao građane interesuje ko plaća izostanke radnika u državnim institucijama i preduzećima“, kaže Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *