Na lokacijama kod Bujanovca pripreme za vojnu misiju u Libanu

Simulacija uslova u Libanu (Foto VS)

Bujanovac, 23. april 2019.(foto VS)- U bazi Jug i na Poligonu Borovac kod Bujanovca održana je četvorodnevna vežba evaluacije pešadijske čete Druge brigade kopnene vojske i voda za zaštitu snaga iz jedinica Komande za obuku, pod nazivom „Srpski štit 14“ u sklopu priprema za upućivanje u misiju UN u Libanu.
Kako je saopštila VS, pešadijska četa i vod za zaštitu snaga rade u uslovima sličnim onim u Libanu, a „incidenti“ na vežbi su u potpunosti prilagođeni situacijama u kojima se pripadnici Vojske Srbije mogu naći tokom izvršavanja zadataka u zoni operacije.
Evaluatorski tim iz Generalštaba Vojske Srbije proveravao je spremnost jedinica za posedanje isturenog baznog kampa i organizaciju rada na bazi, patroliranje, obezbeđenje stalnog kontrolnog punkta, konvoja i eskorta, kontrolu masovnih okupljanja, postupke u slučaju nailaska na minsko-eksplozivne prepreke, napada na patrolu ili bazu i druge situacije.
Proveri pripadnika Druge brigade kopnene vojske pred upućivanje u mirovnu operaciju prisustvovali su predstavnici Oružanih snaga Kraljevine Španije, u sastavu čijeg bataljona u Libanu će naša četa izvršavati zadatke.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *