TV Bujanovac vratila čitaonicu Biblioteci

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. april 2019. Radio-televizija Bujanovac povinovala se nalogu lokalne samouprave i napustila prostoriju Doma kulturekako bi se taj prostor ponovo koristio kao čitaonica Biblioteke „14. novembar“.

U gradskoj biblioteci u toku su radovi na adaptaciji prostora za potrebe čitaonice, koje finansira Ministarstvo kulture, potvrdila je Bujanovačkim direktorka ove ustanove LidijaTrajković.

Prostorija je svojevremeno ustupljena na korišćenje tada Javnom preduzeću Radio – televizija Bujanovac, da bi po okončanju procesa privatizacije ove medijske kuće 2016. godine lokalna samouprava od novog vlasnika zahtevala da napusti prostoriju, o čemu su Bujanovačke već pisale, a što je i učinjeno početkom aprila.

Radovi uveliko traju. Nama mnogo znači taj mali prostor, a pogotovo će značiti korisnicima, jer smo svih ovih godina praktično bili bez čitaonice“, rekla je direktorka Trajković.

Zbog izvođenja radova Biblioteka nije bila u mogućnosti da kao prethodnih godina obeleži Svetski dan knjige (23. april).

„Biblioteka je ipak otvorena za čitaoce i danas smo tradicionalno omogućili besplatan upis novih članova“, rekla je Trajković.

Po njenoj proceni radovi će trajati najmanje mesec dana.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *