Kristijan pokorio Dubrovnik

Bujanovac, Vranje, Dubrovnik, 29. april 2019.-(foto vranjski maratonci) -Vranjanac Kristijan Stošić trijumfovao je na Dubrovačkom polumaratonu koji je održan u nedelju, saopštio je njegov matični klub AK Vranjski maratonci a prenosi VranjeNews.

Osim njega, učešće na polumaratonu zabeležio je još jedan član AK Vranjski Maratonci, Bujsnovčanin Saša Ćuković, dok je Nataša Ćuković nastupila u trci na stazi od 5 kilometara.

Stošić je zabeležio vreme od 1.14:02, drugoplasirani Jordan Petrov iz Bugarske 1.15:15 dok je treći Matt Edmonds iz Velike Britanije ušao u cilj sa vremenom 1.17:56.

– Pozdravio bih sve građane Dubrovnika i čestitao na odličnoj organizaciji i sjajnoj publici. Trka je bila odlična, staza nije bila nimalo laka, ali nas je poslužilo vreme. Čestitao bih svima koji su završili današnju utrku; svi koji stignu do cilja su pobednici. Na ovoj stazi se vreme gleda više-manje, bitan je plasman. Naravno, da sam zadovoljan postignutim – izjavio je Stošić posle trke za hrvatske medije, prenosi VranjeNews.

On je do 19 kilometra trčao rame uz rame sa drugoplasiranim Petrovim iz Bugarske, ali se dva kilometra pre cilja odvojio i na kraju usamljen u vođstvu priveo trku kraju.

U konkurenciji atletičarki u polumaratonskoj trci slavila je Amela Trožić iz Bosne i Hercegovine s vremenom 1.31:19.

Na trkama u okviru Dubrovačkog maratona učestvovalo je oko 1.000 takmičara iz četrdesetak zemalja.

Kruna dubrovačke manifestacije pod nazivom „Du Motion“ je polumaratonska trka dužine 21,1 kilometar.

Start i cilj su joj na Stradunu, najlepšoj dubrovačkoj ulici u starom delu Dubrovnika.

Dubrovački polumaraton je nosilac maksimalnih pet zvezdica za kvalitetu i sigurnosti, titule koju mu je još 2016. godine dodelila krovna evropska atletska asocijacija „European athletics“.

– Iduće nedelje naše atletičare očekuje učešće na Skopskom maratonu, gde će naš grad predstavaljati oko dvadeset trkača– saopšteno je iz AK Vranjski maratonci.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *