Futsal: Zufo protiv Vranja u baražu za Prvu ligu

Bujanovac, 29. april 2019.- Na putu u društvo najboljih futsal ekipa u Srbiji bujanovačkom KMF Zufo predstoji baraž i teški dueli u komšijskom derbiju sa ekipom KMF Vranje, koja se pobedom u poslednjom kolu spasila direktnog ispadanja iz Prve futsal lige i zakazala doigravanje sa Bujanovčanima.

„KMF Vranje je kvalitetna ekipa, na okupu već nekoliko godina i sa dragocenim iskustvom u ovakvim mečevima, zbog toga im prepuštamo ulogu favorita, ali ćemo učiniti sve što je do nas da na terenu dokažemo da nam je mesto u Prvoj ligi“, kaže za Bujanovačke o predstojećim duelima trener KMF Zufo, Nišlija Vojkan Vukmirović.

Bujanovčani su takmičenje u Drugoj futsal ligi završili pre dva dana pobedom nad ekipom Požarevca rezultatom 5:3 i sa drugog mesta na tabeli iščekivali rasplet u borbi za opstanak u Prvoj ligi i protivnika u baražu.  

Ključ za uspeh protiv Vranjanaca, po rečima trenera Vukmirovića, biće u taktičkim varijantama kojima će se njegov tim suprotstaviti iskusnim prvoligašima.

„Mislim da će baš taktičko nadmudrivanje obeležiti ovo doigravanje. Na nama je da onemogućimo njihov prepoznatljiv način igre. Ako u tome uspemo bićemo novi prvoligaši“, kaže strateg KMF Zufo.

Iako termini odigravanja utakmica i propozicije baraža, odnosno da li će se igrati na dva dobijena meča ili će o plasmanu odlučivati bolja gol razlika u dve utakmice, nisu zvanično saopšteni, Vukmirović očekuje da prvi meč bude odigran u Vranju već ove subote i da će pobednik doigravanja biti ekipa koja dođe do dve pobede.

To bi značilo da će se eventualna majstorica igrati u Vranju.

Obe ekipe u duel ulaze oslabljene neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, ali će za KMF Vranje suspenzija kapitena Davora Tasića predstavljati veliki hendikep, smatra Vukmirović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *