Na vest o pismu albanskih lidera staru 4 meseca „upecali“ se gotovo svi mediji

Piše: N. Stevanović; Foto: Pismo od 9. januara 2019.

Vest Bujanovačkih od 9. januara na portalu RTS (foto PrtSc RTS)

Bujanovac, 2. maj 2019. – Veliki broj beogradskih medija objavio je danas (2. maj 2019.) vest Bujanovačkih od 9. januara o pismu kojim su još tada trojica albanskih lidera u Srbiji od šefice evropske diplomatije Federike Mogerini i Hašima Tačija zahteva da se „Preševska dolina uključi u završnu fazu Briselskog dijaloga“.

Vest su u četvrtak (dakle danas, 2. maj 2019.) najpre objavili srpski mediji – Fonet, Rts, Nedeljnik, Sputnjik i mnogi drugi, da bi je potom prenela i prištinska Koha. I sve bi to bilo razumljivo da se ne radi o pismu poslatom još pre gotovo 4 meseca, a ne danas.

Ragmi Mustafa, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) u izjavi za Bujanovačke potvrđuje da predsednik Bujanovca Šaip Kamberi, narodni poslanik Fatmir Hasani i on, nisu ponovi pisali Mogerinijevoj i Tačiju, već da su beogradski mediji 2. maja objavili informaciju od 9. januara kao da se vest upravo dogodila.

Mustafa je ovo okarakterisao kao „namerno podizanje tenzija u kritično vreme pred donošenje važnih odluka“.

Nismo pisali novo pismo: Mustafa (Foto FB)

U izjavi za Bujanovačke Mustafa je ponovio da „nema novog pisma, već se radi o pismu iz januara meseca ove godine“.

Plasiranje vesti o inicijativi u ovom trenutku Mustafa vidi i kao „atak iz Beograda na Nacionalni savet Albanaca jer postoje elementi kojima se ne sviđa ono što radi NSA“.

-Radi se o medijskoj hajci prema svim Albancima. Pred važne odluke se želi reći „vidite šta rade oni“, a za to vreme se širi govor mržnje i nasilja, ministar Vulin vređa Albance nazivajući nas Šiptarima i dešavaju se“akcije“ u Beogradu i drugim mestima, gde su na meti pekare Albanaca, rekao je Mustafa.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *