SVETOSAVCIMA prva nagrada na Eko kvizu

Izvor i foto: portal Čaršija

Bujanovac, Vranje, 7. maj 2019.-Ekipa Srednje stručne škole „Sveti Sava“ iz Bujanovca pobedila je na Eko kvizu „Znanjem čuvamo planetu“, u kome su se takmičile tri srednje škole, a koje je održano danas u Omladinskom kulturnom centru (OKCE) u Vranju, piše portal Čaršija.

Drugo mesto pripalo je Tehničkoj školi, a na trećem mestu je Poljoprivredno-veterinarska škola iz Vranja.

Svakom timu je uručena diploma, dok će ostale nagrade biti naknadno podeljene.

Gordana Nikolić predsednica udruženja „Naš svet, naša pravila“, koje postoji u okviru vranjske Gimnazije, a koje je organizator kviza, kaže da je „cilj ovog kviza podizanje nivoa ekološke svestu o očuvanju i promovisanju životne sredine“.

„Od ukupno pet škola, tri su se plasirale u finale. Učenici će kroz niz igara i asocijacija pokazati kako znanjem možemo čuvati planetu, a tako glasi i slogan ovogodišnjeg kviza“, kaže Nikolićeva za Čaršiju.

Eko kviz, koji je edukativnog i istraživačko-projektnog karaktera, sastoji se od zadataka – Eko pitalice, Tačna reč, Korak po korak, Spojnice i Asocijacije.

Regularnost kviza i bodovanje pratila je tročlana komisija u sastavu: Emilija  Stojmenović, koordinatorka Udruženja „Naš svet, naša pravila“, Indira Stanković, nastavnica biologije u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Miroslav Nikolić, predstavnik Grada.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *