Bogoljub Tomić Lični stav: Gromoglasno ćutanje Bujanovca

Bujanovac, 7. maj 2019. Tekst Bujanovačkih o kanalu zaatmosferske vode pored “starog puta” od gradske crkve premaBujanovačkoj banji, u koji se godinama sliva fekalnakanalizacija, prokomentarisao je na našem sajtu Bujanovčanin Bogoljub Tomić, direktor DIB.

Komentar, uz dozvolu autora, prenosimo kao lični stav, inapominjemo da će Bujanovačke nastaviti da ukazuju na“crne tačke” u našem okruženju, ne libeći se da od odgovornih traže odgovore na pitanja koja se direktno tičukvaliteta života svih stanovnika opštine.

Puna podrška ovom prilogu, sa nadom da ćetepokusati svojim pisanjem nadležne organe vlastiprobuditi da se posvete ovom problemu, koji je samojedan u nizu nerešenih od onih koje uslove životačine nesnosnim u Bujanovcu.

Kanal je definitivnoizvor zaraze, svi vide, svi znaju ali ćute iz svojihsebičnih razloga, zbog gluposti ili namerno da bi ostvarili neke svoje ciljeve.

Pitam se sta radi Mesna zajednica Bujanovac i po ovom pitanju, koje aktivnosti preduzima da insistira na divljim deponijama koje se gomilaju po ulicama, gde đubre razvlače psi i vrane a niko ne snosi odgovornost.

Da li je predložena neka ideja ili zahtev da se divljačko parkiranje konačno zaustavi i reguliše na civilizovan način. Gde je Ekoloska kancelarija, gde su odbornici, gde su političke stranke, gde je Kordinaciono telo da nešto predloži pa da se realizuje.

Nema ničega, čak ni reči protesta. Prosto neverovatno ! Nikako mi nisu jasni ni stanari u zgradiKarakačka“.

Oko njih je đubre na sve strane, psi lutalice im spavaju na pragu, oko zgrade ungla, a oni ni reč protesta. Da li je mnogo da kao građani tražimo elementarine uslove za život ?!

Nikoga nije briga ni za šta od opšteg interesa. Ako neće lokalna vlast da rešava elementarne problemeako neće Kordinaciono telo, onda treba izraziti građansku neposlušnost, jer hoćemo da živimo kao normalni ljudi.

Vaše novine treba svakoga dana da obrađuju neku od lokalnih životnih tema i da traže odgovore i obaveštavaju javnost.

Pitati svakoga ko nosi neku funkciju u lokalnoj vlasti šta je uradio po određenom problemu.

Pitati i Kordinaciono telo štradi na ispunjenju potreba građana da žive u uređenom gradu.

Samo javnim iznošenjem činjenica možda nešto i postignemo, jer za druge načine nemamo interesovanja.

I ovo nije politika, ovo su problemi građana. U ovoj zemlji to obavezno morate naglasiti. Samo napred novinari,nemojte odustajati.”




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *