Izložba o NATO bombardovanju sledeće nedelje u Domu kulture

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. maj 2019. -Izložba fotografija „Vranje pamti NATO zločine 1999-2019“, koja prikazuje posledice i razaranja na teritoriji Pčinjskog okruga tokom bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, biće otvorena sledeće nedelje u Domu kulture u Bujanovcu.

Na fotografijama koje svedoče o razornom dejstvu avijacije NATO alijanse na vojne i civilne ciljeve u opštini Bujanovac prikazane su, pored ostalih, kuća porodice Zlatković u centru grada, ali i posledice od NATO bombi u seluBorovac i Bratoselce.

„Iako u zvaničnom nazivu izložbe stoji da Vranje pamti, zapravo se radi o fotografijama iz celog Pčinjskog okruga. Cilj izložbe je da na 20. godišnjicu podseti na žrtve i razaranja pričinjena u NATO agresiji na ovim prostorima“, rekao je Bujanovačkim predsednik SUBNOR-a Bujanovac, jednog od organizatora izložbe, Božidar Nedeljković.  

Postavka će biti izložena u maloj sali Doma kulture, a izložbu će otvoriti zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić u ponedeljak (13.maj) u 18 časova.

„Građani će moći da pogledaju izložbu od 14. do 17. maja u vremenu od 10 do 14 časova“, rekao je Nedeljković.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *