Aca Veljković: Savet MZ nema nikakvu moć, ali tražimo rešavanje problema

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. maj 2019. Savet Mesne zajednice (MZ) Bujanovac, po rečima predsednika Ace Veljkovića, konstantno ukazuje i zahteva od lokalne samouprave rešavanje “gorućih” problema sa kojima se suočavaju stanovnici grada – od deponije do pasa lutalica.

Naglasivši da Savet MZ  nema nikakvu “moć” da utiče na nadležne organe u Opštinskoj upravi, jer se ovlašćenja praktično svode na pokretanje inicijativa, Veljković za Bujanovačke ističe da su gotovo sva pitanja, koja negativno utiču na kvalitet života Bujanovčana, više puta predočavana lokalnoj samoupravi i odgovornim službama.

Nešto više od godinu dana od izbora za članove Saveta mesnih zajednica u bujanovačkoj opštini i konstituisanja novih, Veljković je pobrojao teme, kojima se bavila MZ Bujanovac.

“Odlukama koje smo donosili na Savetu zahtevali smo konačno rešavanje problema gradske deponije, zatim odlaganja i odvoženja smeća sa gradskih ulica i obezbeđivanje kontejnera, a posebno smo ukazivali na porast broja pasa lutalica i opasnost koju predstavljaju, zahtevajući hitnu reakciju”, kaže Veljković.

Po njegovim rečima, za proteklih godinu dana, koliko je na čelu MZ Bujanovac, ukazivano je i na nedostatke javne rasvete na ulicama Bujanovca, zahtevano asfaltiranje, uklanjanje bašti kafića sa javnih zelenih površina i obeležavanje pešačkih prelaza.

“Neki od naših zahteva su ispunjeni, neki nisu, ali to nas neće sprečiti da nastavimo da tražimo od lokalne samouprave da rešava probleme koji su u njenoj nadležnosti. Nemamo druge mehanizme na raspolaganju”, rekao je Veljković.

Savet MZ Bujanovac ima 21 člana – 12 iz srpske zajednice i 9 iz albanske.




One thought on “Aca Veljković: Savet MZ nema nikakvu moć, ali tražimo rešavanje problema

  1. Bogoljub Tomicr

    Verujem gospodinu Veljkovicu da je MZ Bujanovac ukazivala na sve probleme sa kojima se svakodnevno suocavamo svi ali nije dovoljno samo predati pisane zahteve i primedbe na pisarnici u Opstinskoj zgradi jer nema svrhe posto sam i ja pokusavao na isti nacin,kao gradjanin da ukazem i trazim da se problemi resavaju. Konkretno,pisanim i usmenim nacinom sam,civilizovano pokusao da ukazem na haos koji ostaje posle pijacnog dana u Bujanovcu i Predsedniku Kamberiju i njegovom zameniku Arsicu ali nista. Nista nije uradjeno,niti postoji volja da se to uradi. Obracao sam se i Opstinskom vecu da nesto urade sa katastrofom oko zgrade Karakacka ali opet nista. Upravo njih smatram odgovornima za ovakvo stanje i svrha mog ranijeg komentara je upravo da to,da ljudi,gradjani i razne organizacije ukazu KO je odgovoran i da trazimo objasnjenje zasto se neke stvari ne resavaju. Molio bih Predsednika MZ da ponovo izadje u javnost i tacno izvesti sve gradjane kome su zahtevi upucivani,kakve odgovore su dobili jer odgovornost ne moze biti kolektivna nego mora da se javno iznese,imenom i prezimenom,neciji nemar,nerad,odgovornost. Treba i druge organizacije i pojedinci da se ukljuce u ove diskusije i da kroz javnu rec saznamo sta smo to Bogu skrivili pa da zivimo kao u nekoj zoni divljeg zapada,gde svako radi sta hoce i niko za nista ne odgovara. Ja hocu,verujem kao velika vecina gradjana da zivi zivot dostojan coveka i ne mogu vise da pravim kompromise i cutati kada te svakog dana zatrpavaju djubretom dok bezis od copora pasa koji kidisu na tebe. Zato,molim vas kao Predsednika MZ slobodno prozovite bilo koju javnu sluzbu ili pojedinca koje smatrate odgovornim jer svi mi nemamo cega da se plasimo zato sto trazimo elementarne uslove zivota. I naravno,opet moram da naglasim da nemam politickih motiva. U nasoj zemlji je to vrlo bitno da se naglasi.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *