Štab: Preti opasnost od poplava

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. maj 2019. Zbog najavljenih obilnih padavina u periodu od 12. do 15. maja Štab za vanredne situacije opštine Bujanovac preduzima mere za smanjenje rizika od poplava, a kao kritična tačka označeno Novo naselje.

Komisija Štaba za vanredne situacije obićiće tokom dana sva potencijalno ugrožena mesta od poplava, kako bi se u najkraćem roku krenulo sa čišćenjem „čepova“ na potocima i kanalima u bujanovačkoj opštini, naloženo je na hitnoj sednici u petak.

Pripravnost Štaba je podignuta na najviši nivo po dobijanju informacije iz vranjskog Odeljenja za vanredne situacije o očekivanim obilnim padavinama i opasnosti od poplava.

„Poučeni ranijim iskustvima posebnu pažnju ćemo obratiti na kanal u Novom naselju. Južna Morava i Moravica su obezbeđene i tamo ne očekujemo probleme, ali će komisija svakako obići sve tačke, nakon čega će se hitno intervenisati“, rekao je zamenik komandanta Štaba Stojanča Arsić.

U stanju pripravnosti će biti i opštinsko Odeljenje za razvoj i investicije i JP Komunalac, dok su Dom zdravlja, Crveni krst i Centar za socijalni rad u pasivnoj pripravnosti.

Naloženo je da se obezbede i rezerve peska i vreća za odbranu od eventualnih poplava.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *