Kamberi u Vašingtonu sa predstavnicima organizacije koja zastupa albanske interese na Balkanu

Piše: N. Stevanović; foto FB PDD

Bujanovac, 15. maj 2019.- Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, koji je od ponedeljka u poseti Sjedinjenim američkim državama,  sastao se u Vašingtonu sa predstavnicima Albansko-američke lige, organizacije koja se bavi lobiranjem za interese Albanaca na Balkanu, kako se navodi na zvaničnom sajtu organizacije.

Albanskaamerička građanska liga je jedini nestranački, volonterski registrovani lobi u Vašingtonu, koji zastupa interese više od 750.000 albanskih Amerikanaca u vezi sa teškim stanjem 7 miliona Albanaca koji žive na Balkanu – u Albaniji, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori, Preševskoj dolini (južna Srbija), i Kameriji (severna Grčka)”, naznačeno je, pored ostalog u opisu ove organizacije.

Pored prvog čoveka bujanovačke opštine, istovremeno i lidera najveće albanske stranke na jugu Srbije, Partije za demokratsko delovanje (PDD), u delegaciji koja je u poseti SAD su Ardita Sinani, potpredsednica stranke, i RagmiMustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA).

Oni su, kako je objavio Kamberi na FB, razgovarali i sa kongresmenima iz Demokratske Republikanske stranke, kao i sa liderom Republikanaca, kongresmenom Kevinom Mekkartijem.

Detalji o razgovorima vođenim tokom pomenutih sastanaka nisu saopšteni.

Najavljujući posetu, iz PDD-a je ranije saopšteno da ćeboravak u SAD biti prilika za ragovore o Preševskoj dolini, političkoj situaciji i pravima Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

“U sledećih nekoliko dana očekuju nas sastanci u Predstavničkom domu Sjedinjenih država, naveo je Kamberi.




One thought on “Kamberi u Vašingtonu sa predstavnicima organizacije koja zastupa albanske interese na Balkanu

  1. Bogoljub Tomic

    Koliko mogu da primetim i pored vaseg urednog izvestavanja na ovu temu,nikakvih misljenja,komentara ili neceg slicnog nema bas od nikoga. Kao da je sve u redu i da je sve potpuno normalno. Medjutim,opet svi znamo da nije u redu. Samo putovanje ove delegacije i motivi putovanja i nisu neko iznenadjenje ali je sporno sto celu posetu placa Budzet Opstine Bujanovac odnosno svi mi koji placamo svoje obaveze prema lokalnoj samoupravi. Da je organizovana neka poseta investitorima da dodju i ulazu u razvoj Bujanovca jos bi bila opravdana ali ovde se i ne krije da je pomenuta delegacija o nasem trosku otisla da trazi podrsku za promenu granica i da svi mi u paketu budemo deo nekog drustva kojem ne zelimo da se pridruzimo. Ima li nekog od Srpskih predstavnika u Opstini da pita bar koliko ce nas kostati ova poseta i da li je ona u interesu svih gradjana ? Ima li neke politicke stranke koja ce traziti intervenciju Drzavne revizorske institucije da dodje i napravi kontrolu trosenja novca koji nije privatan nego budzet opstine. Da li ce mozda KT imati neki javni stav za ovakvo ponasanje ? Neverovatno je da nema reakcije od nikoga a radi se o novcu gradjana. Gospodin Arsic dobro zna kako izgledaju ove posete,videli smo uzivo u Vasingtonu. Seca se sigurno kongresmena Eliota Engela iz Njujorka i dobro zna kako smo se osecali tamo. Dobro zna kakvi se stavovi tamo iznose i sta se trazi. Seca se i Danijela Servera i njegovo misljenje o Srbiji. Ocekivao bih makar jedan protest jer se sve to placa Opstinskim parama odnosno nas,gradjana Bujanovca. Pored svih ponizavanja koje dozivljavamo svakog dana gde dobar deo gradjana sedi bez posla,bez perspektive,gde smo zatrpani djubretom,gde nas proganjaju psi lutalice,gde vise ne moze da se prodje peske sto zbog ludackog parkiranja vozila, sto zbog basta i terasa kafica koji se utrkuju ko ce vise mesta da zauzme,predsednik opstine i drustvo o nasem trosku krstare po Americi i zagovaraju ideje koje veliki deo gradjana ne zeli. Nista se ne desava,cute svi ! Vrhunac licemerja za sitne beneficije. Ponosa i dostojanstva ni na vidiku. Svaka cast ! Gospodo Srpski predstavnici dzaba vam funkcije,bolje bi bilo da mislite na obraz. Malo je reci da je sramota sto cutite.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *