Komunalije poskupele samo za građane i privredu, javni sektor po starim cenama

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. maj 2019. -Poslednji računi za komunalne usluge Bujanovčanima su uvećani za 10 odsto nakon što je Opštinsko veće u aprilu odobrilo poskupljenje Javnom preduzeću Komunalac.

Međutim, nove cene važe samo za građane i privredu dok su od poskupljenja izuzeti javni sektor i lokalna samouprava.

Građane i privatnike će ubuduće kubik vode bez pdv-a, umesto dosadašnjih 46,4 dinara, koštati 50 dinara, a privredu 131,8 dinara, dok je nova cena grejanja sa gradske toplane 127,2 dinara po kvadratnom metru za fizička lica i 390, 9 dinara za pravna lica.

Komunalno preduzeće je saglasnost za povećanje cena čekalo od decembra prošle godine, kada su opštinske vlasti odbile predlog novog cenovnika zbog „neusklađenosti sa budžetom opštine“, kako je obrazloženo tada.

„Usklađenost“ je obezbeđena tako što su ustanove, škole i Opština izuzete od poskupljenja, pa za njih cena vode ostaje nepromenjena – 84,5 dinara,  kao i cena grejanja 261,1 dinar.

Pre poslednjeg poskupljenja JP Komunalac je cene usluga povećao takođe za 10 odsto u oktobru 2017. godine.

Kao razloge za poskupljenje iz Komunalca su još u decembru navodili povećanje cena energenata i ukupnih troškova, a rukovodstvo firme danas nije odgovaralo na pozive Bujanovačkih.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *