Kamberi iz Vašingtnona: Pripajanje Kosovu jedino rešenje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, Vašington, 20. maj 2019. „Najbolje rešenje za Preševsku dolinu je pripajanje Kosovu“ poručio je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi iz Vašingtona tokom posete Sjedinjenim američkim državama.

„Naravno da je najbolje rešenje za Preševsku dolinu pripajanje Kosovu, ali mi smo i dalje neko sa strane ko se ne može mešati u stav Kosovara, jer ne možemo da utičemo na Kosovo“, rekao je u nedelju predsednik opštine Bujanovac i lider Partije za demokratsko delovanje tokom gostovanja u emisiji Glas Amerike, prenosi prištinski Zeri.

U delegaciji političkih predstavnika Albanaca sa juga Srbije u poseti SAD su i Ardita Sinani, potpredsednica PDD – a, i Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) i bivši prvi čovek opštine Preševo.

„Albanci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi bi nesumnjivo prihvatili sa radošću integraciju u okvire države Kosovo“, rekao je Mustafa u istoj emisiji.

Politički predstavnici Albanaca ističu i da zbog kršenja prava Albanaca od strane Srbije, jedina alternativa za njih ostaje ujedinjenje sa Kosovom, piše Zeri.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *