Salihi: Tenzije u Bujanovcu dižu se iz Beograda

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. maj 2019. „Neistinu  o objavljivanju programa obeležavanja Dana komandanta Lešija na zvaničnoj fb stranici Opštine Bujanovac, koju su preneli pojedini mediji u Beogradu, smatram namernim pokušajima da se u Bujanovcu raspiruju nacionalne tenzije“, rekao je Bujanovačkim šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Rahim Salihi.

On navodi da na zvaničnoj FB stranici opštine nema najave ovog događaja:

„Umesto da se ti mediji bave studentima koji ne mogu da nostrifikuju diplome i nemaju nikakvu perspektivu, ili stopom nezaposlenosti u opštini,  nedostatkom investicija, propadanjem preduzeća u državnom vlasništvu, oni se bave podizanjem tenzija“, ističe Salihi.

Za šefa Kamberijevog kabineta nema dileme da se radi o nameri i zbog činjenice da su pre samo tri nedelje neki beogradski mediji preneli kao novu vest o pismu starom četiri meseca, u kojem lideri Albanaca na jugu Srbije od šefice evropske diplomatije Federike Mogerini zahtevaju „ukučivanje Preševske doline u dijalog između Beograda i Prištine“.

Međutim, Salihi je Bujanovačkim potvrdio da lokalna samouprava učestvuje u organizaciji manifestacije Dani komandanta Lešija, koji se, kako je rekao, obeležavaju tradicionalno već 18 godina „bez ikakvih incidenata i ne ugrožavajući bilo koga“.

„To nije ništa novo, a građani opštine Bujanovac žive u dobroj atmosferi i bez ikakvih tenzija, poštuju se međusobno i čuvaju duh multietničnosti“, zaključio je Salihi.

Dani komandanta Lešija ove godine se obeležavaju od 23. do 25. maja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *