Klenike: Svi kukaju, samo vulkanizer trlja ruke

Čekajući turiste za Grčku: Klenike

BUJANOVAC, 24. maj 2019. – Meštani sela Klenike kod Bujanovca nekoliko godina unazad žive sa ozbiljnim problemom, mole, kukaju i apeluju, a samo lokalni vulkanizer mudro ćuti, trlja ruke i moli se da se stanje ne promeni.

Tako bar kažu ljudi iz ovog sela na pola puta od Bujanovca ka Prohoru Pčinjskom, kroz koji prolazi Regionalni međunarodni put drugog reda ka graničnom prelazu sa S. Makedonijom.

Upravo je put, kažu za Bujanovačke, razlog njihovih nevolja.

Deo puta koji prolazi kroz Klenike je gotovo neupotrebljiv. Pun je rupa, odnosno pravih kratera. Nema dana a da neki vozač ovde ne pocepa gumu ili iskrivi felnu na kolima. Zato se i šalimo da se samo vulkanizer raduje, kažu nam meštani.

S obzirom na status puta, u lokalnoj samoupravi kažu da oni nisu nadležni za njegovo održavanje, već resorno Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture.

I dok Kleničani čekaju odgovor iz Beograda, istovremeno se očekuje i najezda turista koji na putu ka Grčkoj kao alternativu Preševu koriste prelaz Prohor Pčinjski.

Mi smo se ovde navikli pa usporimo, ali vozači koji ne znaju stradaju. I zbog njih je neophodna rekonstrukcija ove međunarodne deonice, apeluju Kleničani u pismu Bujanovačkim.

Klenike je nekada bilo selo sa nekoliko kafana, trgovina, jakom pijacom, čuvenim pekarama… Kao centar čitavog tog kraja na desnoj obali Južne Morave, drži se i dalje, ali je izgleda najunosnije ovde biti vulkanizer.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *