U Domu zdravlja besplatni pregledi u nedelju

Bujanovac, 24. maj 2019. U Domu zdravlja u Bujanovcu u nedelju (26. maj) građani će moći da obave besplatne preventivne preglede i konsultuju se sa lekarima o o zdravstvenim tegobama i terapijama.

Lekari naše ustanove će obavljati opšte preglede, građanima će se meriti krvni pritisak, a biće im omogućeno i da urade EKG. Pregledi će se obavljati od 8 do 16 časova”, rekla je Bujanovačkim direktorka Doma zdravlja dr Lela Jovanović.

Svi građani će moći da provere svoje zdravstveno stanje, pa i oni bez zdravstvenog osiguranja, odnosno bez zdravstvenih knjižica.

Akciju besplatnih preventivnih pregleda u Srbiji pokrenulo je Ministarstvo zdravlja, a u prethodnih 13 dana preglede je obavilo blizu 270.000 građana, od čega je više hiljada upućeno na dalju dijagnostiku, saopšteno je iz Ministarstva.  




One thought on “U Domu zdravlja besplatni pregledi u nedelju

  1. Bogoljub Tomic

    Lepa prica i lepa namera ali ova humanitarna akcija je pre svega angazovanje Dr. Krstica iz Hitne pomoci koji je stvarni inicijator ove akcije. Jeste da je akcija za svaku pohvalu ali treba pomenuti lekara kao sto.je.Dr Nesa.jer je nekorektno pripisivati zasluge da.se.nesto pokrene nekom ministarstvu ili pojdinim osobama u Domi zdravlja a ne pomenuti dr. Nesu Krstica iz hitne koji.je ocigledno.svojim.samostalnim akcijama ipak probudio neciju savest.
    Dr. Krsticu svaka cast,ostani takav i postuj lekarske kodekse dok mozes. Znaj da ti ljudi nece zaboraviti..Domu zdravlja zelim uspesan rad i.cesce izvodjenje slicnih humanitarnih akcija.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *