Albanski lideri: Mesto Lešijeve pogibije je deo istorije

Piše: N. Stevanović. Foto FB

Bujanovac, 25. maj 2019. Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi i predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa odali su poštu Ridvanu Ćazimiju – Komandantu Lešiju, polaganjem cveća na mestu njegove pogibije na brdu Guri gat iznad Velikog trnovca.

Dolazak velikog broja ljudi na ovo istorijsko mesto podseća na neizmerno žrtvovanje ostvarenje naših večnih ideala“, poručio je Mustafa na svom FB profilu, dok je Kamberi napisao: „Slava palim borcima nacije, slava Komandantu Lešiju“.

U petak 24. maja, 18 godina nakon što je Ridvan Ćazimi poginuo tokom sukoba sa državnim snagama bezbednosti, politički lideri Albanaca na jugu Srbije, među njima i Nagip Arifi, bivši predsednik opštine Bujanovac i Fatmir Hasani, narodni poslanik u Skupštini Srbije, obišli su spomenik Ridvanu Ćazimiju.

Obeležavanje godišnjice pogibije Ridvana Ćazimija, jednog od komandanata Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca iMedveđe(OVPBM), deo je manifestacije „Dani Komandanta Lešija“, koja se u opštini Bujanovac održava svake godine, a ovogodišnja se završava u subotu (25. maj) memorijalnom akademijom u bujanovačkom Domu kulture.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *