Srbi u vlasti: Za sankcionisanje, ali ne i za smenu Jetmira Ismailija

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

Bujanovac, 27. maj 2019.Za predlog odborničke grupe SNS da se na sednici bujanovačke Skupštine raspravlja o smeni direktora Doma kulture zbog zabrane „Balkanske međe“ nisu glasali ni odbornici iz srpskog dela vladajuće koalicije, poručivši da su za „sankcionisanje, ali ne i za smenu“.

„Direktorova odluka je naštetila svima, a lokalna samouprava nema nikakve veze sa tim potezom, mada mislim da je nije doneo samostalno. Sigurno je da ćemo preduzeti mere sankcija prema Ismailiju“, rekao je zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić.

Po rečima Nenada Tasića, odbornika SPO, koji je deo Srpske liste sa dva mandata, direktor se ovakvom odlukom stavio na funkciju ministra kulture, a obrazloženje o „podizanju međunacionalnih tenzija“ ne stoji, jer je upravo zabranom negativno uticao na odnose.

„Slažem se sa delom predloga u kojem se zahteva rasprava i utvrđivanje odgovornosti, ali ne i sa delom o smeni. Odgovornost u najvećoj meri snosi Upravni odbor ove ustanove, predlažem da se o tome raspravlja na narednoj sednici“, istakao je Tasić.

Koalicija oko SNS-a ostala je tako usamljena u svom zahtevu, jer za njihov predlog nisu glasali odbornici GG „Stojanča Arsić“, Srpske liste, SDS-a i SDPS-a.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *