Hitna zbrinula žrtve porodičnog nasilja

Bujanovac, 28. maj 2019.Tokom burne prošle noći zbog nasilja u porodici Služba hitne pomoći zbrinula troje članova romske porodice, dok jejedna žena iz Prihvatnog centra za migrante prebačena u psihijatrijsku ustanovu u Toponici.

„U slučaju porodičnog nasilja došlo je do lakših telesnih povreda koje smo sanirali, ali su posebne posledice iz ovakvih situacija psihološke traume“, rekao je dežurni lekar dr Bejtula Ajeti.

Po njegovim rečima, hronični plućni i srčani bolesnici, kao i oni sa hipertenzijom, su i noćas bili najčešći pacijenti Službe hitne pomoći.

„Pored ovakvih pacijenata, zbrinuli smo i nemali broj osoba sa simptomima infekcija, a u vranjsku bolnicu je zbog bolova upućena i jedna trudnica“, rekao je Ajeti.

On je naglasio da građani nastavljaju sa lošim običajem da za stanja koja nisu urgentna traže pomoć lekara Službe.

„Trošimo resurse na slučajeve koji ne ispunjavaju nijedan kriterijum da bi se smatrali urgentnim. Umesto da decu vode kod pedijatra roditelji ih dovode u našu ambulantu  zbog običnih prehlada. Ni stariji sugrađani nisu imuni na „zloupotrebe“, pa primamo pozive za intervencije zbog glavobolja, dijareja i sličnih stanja“, istakao je Ajeti.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *