Pavlović odgovara Arifiju: Nisam član komisije u ispitivanju „krađe veka“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. maj 2019. – Boban Pavlović, načelnik Odeljenja za finansije u Opštinskoj upravi u Bujanovcu, demantovao je da je član opštinske komisije koja utvrđuje nepravilnosti oko isplata materinskog i dečijeg dodatka, kako je naveo Nagip Arifi na sednici Skupštine nazvavši ovaj slučaj „krađom veka“.

„Tačno je da je rešenjem načelnika Opštinske uprave 21. marta 2019. godine imenovana komisija, ali sam ja 10. aprila dostavio načelniku izjašnjenje da nisam nadležan da cenim i utvrđujem nepravilnosti u isplati materinskog i roditeljskog dodatka“, naveo je Pavlović.

Po njegovom mišljenju, ovim poslom treba da se bave „odgovorna lica u upravnom postupku, koji podleže kontroli nadležnog ministarstva, a da samu isplatu vrši JP „Pošta“ Srbije“.

Odbornik Nagip Arifi je u ponedeljak sa skupštinske govornice poručio da je  u Opštinskoj upravi je „pre dva meseca otkrivena krađa veka“ i da su radnici  krali dečije i roditeljske dodatke i pomoć za porodilje, dodajući da je umešano 10 radnika, među kojima i radnik ispostave Pošte.

Međutim, po nezvaničnim informacijama iz Opštinske uprave, njihovi zaposleni nemaju veze sa ovim slučajem, već se radi o nezakonitim radnjama jednog radnika koji je bio zaposlen na određeno vreme u ispostavi Pošte u Opštinskoj upravi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *