Han dobija teniske terene kao Njujork i Melburn

BUJANOVAC, V. HAN, 1. jun 2019. – Vladičin Han će u okviru Sportskog centra Kunjak  uskoro dobiti najsavremenije terene za tenis sa podlogom na kojoj se igraju turniri u Njujurku i Australiji, najavio je predsednik te opštine Goran Mladenović.

Otvaranje terena, u koje je Ministarstvo sporta uložilo 5,1 milion dinara a Opština 1,54, planirano je za sredinu juna.

-Za svečano otvaranje planiramo da dovedemo neko poznato ime iz sveta tenisa, rekao je Mladenović na konferenciji za medije.

Opština Vladičin Han uložiće u 2019. godini oko milion evra u infrastrukturne projekte, a sa viših nivoa upravljanja i iz donacija još 2 do 3 miliona evra, izjavio je prvi čovek opštine Goran Mladenović u petak u susretu sa novinarima.

U Vladičinom Hanu u toku su završne pripreme za najvažniju investiciju, a to je asfaltiranje putnog pravca Mrtvica – Garinje – Džep – Momin kamen – Cveće luka, dodao je on.

Reč je o mesnim zajednicama koje su pretrpele znatnu štetu na infrastrukturi u vreme izgradnje Koridora 10 i ovo je, kako je naglasio Mladenović, jedan od načina da im se republika i lokalna zajednica „oduže za strpljenje“ koje su pokazali u vezi sa izgradnjom najvažnijeg saobraćajnog koridora u državi.

Mladenović je apostrofirao tursku kompaniju Teklas koja je za dve i po godine postala nosilac privrednog razvoja Hana sa 620 radnika, najavivši da će se broj zaposlenih u narednih 6 meseci do godinu dana povećati na 1.000.
-Osim Hančana, ovde rade i ljudi iz Surdulice i Vranja, ali i nekolicina radnika iz Bujanovca, naglasio je Mladenović.
On je najavio da će uskoru potencijalnim investitorima biti ponuđeni nekadašnji hanski giganti-Fopa i Balkan brik.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *