Za bašte na trgu i šetalištu 35 dinara dnevno po kvadratu

Piše: N. Stevanović; foto Bujanovačke

Ove godine je sve regulisano

Bujanovac, 12. jun 2019.Bašte kafića i ostalih ugostiteljskih radnji na gradskom trgu i novom šetalištu u Bujanovcu postavljene su u skladu sa propisima i uz dozvole nadležnih službi, rečeno je Bujanovačkim u Opštinskoj upravi.

Sa svih dvadesetak bujanovačkih ugostitelja koji koriste javne površine u prvoj zoni za letnje bašte, po rečima načelnika opštinskkog Odeljenja za urbanizam Amira Džaferija, potpisani su ugovori i oni plaćaju 35 dinara po kvadratnom metru dnevno od 1. aprila do kraja septembra.

Naplata opštinske takse po prvi put ide preko lokalne poreske administarcije, što bi prema našim očekivanjima trebalo da obezbedi redovno izmirivanje obaveza“, rekao je Džaferi za naš portal.

Ukoliko svi vlasnici budu redovno izmirivali svoje obaveze, opštinska kasa bi za 6 meseci naplate takse mogla da bude bogatija za najmanje 6 miliona dinara, ako pretpostavimo da je prosečna površina bašte 50 kvadrata.

Na trgu i šetalištu dvadesetak bašti

Za razliku od nekoliko prethodnih godina, kada je bilo slučajeva nelegalnog zauzimanja zelenih površina na gradskom trgu i nedozvoljene gradnje objekata, nakon čega je dolazilo do intervencija inspekcije pa čak i do rušenja i uklanjanja bašti, „ove godine je sve regulisano“, ističe Džaferi.

„Bašte su postavljene na način koji smo odobrili. Vlasnicima lokala na trgu je omogućeno da konstrukcije bašti u određenoj meri budu i na travnjaku, dok je na novom šetalištu postavljanje dozvoljeno samo u središnjem delu, a bočni prolazi ostaju slobodni za kretanje“, zaključio je Džaferi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *