Opština se zbog izgubljenih sudskih sporova zadužuje 15 miliona dinara

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. jun 2019.- Rupu u budžetu od oko 15 miliona dinara i nelikvidnost, koju su prouzrokovala dva izgubljena sudska spora, Opština Bujanovac rešiće podizanjem kredita.

„Imamo probleme sa tekućom likvidnošću, sa izmirivanjem obaveza prema korisnicima, plaćanjem računa, putnim troškovima za škole“, rekao je na sednici Opštinskog veća načelnik Odeljenja za finansije Boban Pavlović.

Po rečima predsednika opštine Šaipa Kamberija, lokalna samouprava je izgubila spor sa četvoricom meštana sela Končulj od kojih je još osamdesetih godina preuzela određene parcele bez bilo kakve naknade, pa će sada isplatiti više od 8,7 miliona dinara.

Druga sudska presuda obavezuje Opštinu da preduzeću „Heba“ isplati oko 5,6 miliona dinara zbog rušenja pomoćnih objekata na parceli na kojoj je izgrađen Ekonomski fakultet, kako je objasnio zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić.

„Sada nemamo novca i kratkoročni kredit je jedino rešenje“, rekao je Kamberi.

Otpočinjanje procedure  za podizanje komercijalnog kredita od 15 miliona dinara, koliko planiraju opštinske vlasti, moraće da sačeka na mišljenje iz Ministarstva finansija.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *