U jednoj noći 7 pljački u Bujanovcu

BUJANOVAC, 13. jun 2019. (foto ilustracija)- Krajem aprila za jednu noć u Bujanovcu je izvršeno 7 teških krađa, ali do sada ni jedna nije rasvetljena, saznaju Bujanovačke u krugovima bliskim policiji.

Te noći opljačkani su objekti poznate kompanije u Kosovskoj ulici odakle su odnete cigarete, obližnja zlatara, picerija u centru prekoputa opštine gde je nestao pazar, menjačnica i prostorije EPS u centru Bujanovca, kao i jedna privatna kuća iz koje je odneto zlato u vrednosti 3.000 evra.

Naš sagovornik svedoči da su lopovi bili toliko drski da su kolicima pokušali da iz prostorija EPS kolicima odnesu sef, ali je verovatno neko naišao pa su se uplašili.

Otprilike se zna ko su lopovi, odavde su iz lokala, međutim, policija tapka u mestu, tvrdi naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, postoje dva razloga što pljačkaš ili više njih nisu još uvek otkriveni.

-Jedan je smena generacija u policiji, koja je napravila svojevrsni vakuum. Došli su mladi kadrovi, od kojih su neki do posla došli preko raznih veza, ali svakako nemaju iskustvo i doušnike i kontakte u kriminalnim krugovima, tvrdi naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, drugi razlog je neusklađenost rada sa tužilaštvom.

Da bismo dokazali krivično delo, potrebni su DNK dokazi, a jedna analiza košta 55.000 dinara. Za jednu pljačku ponekad je potrebno uraditi 4-5 analiza, i onda tužilaštvo teško daje odobrenje, kaže sagovornik.

On dodaje da je i dalje nerasvetljeno nekoliko ozbiljnih krivičnih dela iz skore prošlosti, iako se, kako tvrdi, nezvanično znaju počinioci:

-I dalje je nepoznata osoba koja je izvršila oružanu pljačku kazina na trgu u Bujanovcu, a epilog nema ni velika pljačka tokom radova na Koridoru 10, kada se građevinski materijal krao tako što su ga kamioni vozili pravo u neke privatne firme. Sve se to zna ali istraga stoji u mestu, kaže sagovornik Bujanovačkih blizak policijskim krugovima.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *