Za Negicu prodate 4 slike za 120 evra

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. jun 2019. Akcija prikupljanja pomoći za profesorku engleskog jezika u bujanovačkoj OŠ „Branko Radičević“, Negicu Dejković, koja boluje od karcinoma,započela je uspešno, prodajom 4 slike vredne 120 evra na otvaranju prodajne izložbe slika u petak u Vranju.

Izložbu u Galeriji Narodnog muzeja, koja će trajati do 21. juna, organizovao je kolektiv bujanovačke škole, a direktorka Mirjana Nešić kaže da su zadovoljni početkom i poziva sve ljude dobre volje da pogledaju izložbu i u skladu sa mogućnostima učestvuju u humanitarnoj akciji kupovinom slike ili dobrovoljnim prilogom.

Postavku izložbe čini oko 30 dela 18 autora iz cele Srbije, kažu organizatori.

Profesorka Dejković se već 15 godina bori sa opakom bolešću, nakon što je u svojoj 30. godini obolela od jednog oblika raka limfnih žlezda, da bi usledio još jedan oblik karcinoma debelog creva, a potom i karcinom pluća.

Njoj je sada za lečenje potreban lekAvastin”, koji nije na pozitivnoj listi RFZO, a po podacima iz baze podataka o lekovima sa sajta Mediately, cena leka iznosi 125.810 dinara

Kako Negica i njena porodica nemaju dovoljno sredstava za kupovinu leka, kolektiv OŠ “Branko Radičević” je inicirao akciju prikupljanja pomoći za lečenje njihove koleginice.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *