Boba Živojinović otvorio teniske terene u Vladičinom Hanu

Bujanovac, Vladičin Han, 17. jun 2019. Novoizgrađene teniske terene u Vladičinom Hanu, koji zadovoljavaju najsavremenije svetske standarde, otvorili su u nedelju proslavljeni srpski teniski as Slobodan Boba Živojinović i predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Teniski tereni u hanskom sportskom centru „Kunjak“, po Mladenovićevim rečima, izgrađeni su po uzoru na terene na kojima se igra renomirani Grand Slam turnir Australian Open.

„Ovi tereni imaju izuzetno kvalitetnu podlogu, što će omogućiti odigravanje vrhunskih mečeva u našem gradu. Terene će u narednom periodu moći besplatno da koriste svi građani Vladičinog Hana, Pčinjskog i Jablaničkog okruga, kao i svi ljubitelji tenisa iz cele Srbije“, istakao je Mladenović.

Po njegovim rečima, u planu je i izgradnja montažnih tribina i pratećih sadržaja.

Boba Živojinović, svojevremeno polufinalista Australian opena i Vimbldona i nekadašnji broj 1 na ATP listi u dublu, intenzivno radi na promovisanju „belog sporta“ u Srbiji.

Iz tog razloga, kako je rekao, prihvatio je bez razmišljanja da prisustvuje otvaranju i sa prvim čovekom opštine simbolično preseče vrpcu, čime su tereni svečano otvoreni.

„Očekujem pomoć od predsednika Teniskog saveza saveza Istočne Srbije u smislu otvaranja male teniske akademije ovde u sledećih nekoliko meseci, da se deca oprobaju u tenisu, osete lepotu ovog sporta, da se tenis ovde razvija, doživi ekspanziju“, rekao je Živojinović.

Nakon otvaranja, mladi srpski teniseri iz Niša, Luka Stefanović, Lazar Danić, Uroš Živković i Vranjanac Petar Petrunović,  održali su teniski čas.

Izgradnju teniskih terena u Vladičinom Hanu sufinansiralo je Ministarstvo omladine i sporta sa 5,1 milion dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 1,5 miliona.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *