Savet za bezbednost: Porast privrednog kriminala i krađa

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. jun 2019. Pored povećanja broja krivičnih dela u prvih pet meseci ove godine u odnosu na isti period prošle, opštinski Savet za bezbednost zaključio je da je sveukupno stanje bezbednosti u Bujanovcu dobro.

„Imamo ukupno 20 krivičnih dela više, uglavnom u oblasti privrednog kriminala, ali i teških krađa“, istakao je na sednici Saveta, održanoj u sredu, načelnik Policijske stanice (PS) Bujanovac Goran Savić.

Kako je rekao, najteže krivično delo registrovano u pomenutom periodu je pokušaj ubistva u selu Biljača kada je jedna osoba izbodena nožem, u incidentu kojem je prethodila svađa u porodičnom domaćinstvu, a osumnjičeni je odmah uhapšen.

„U oblasti Javnog reda i mira (JRM) situacija je dobra i ukupan broj prekršaja je oko 40, što je na istom nivou od prošle godine“, rekao je Savić.

On je posebno naglasio da je načinjen napredak u bezbednosti u saobraćaju jer je smanjen broj udesa za 50 odsto – na samo 6, u kojima nije bilo poginulih.

Na pitanje predsednika Saveta Adnana Salihija o nedavnom saobraćajnom udesu u kojem je teško povređeno troje maturanata, odnosno angažovanju policije na sprečavanju takvih nesreća, Savić je odgovorio da nije sve do policije.

„Sprovodimo akcije po školama o bezbednosti u saobraćaju, obezbeđujemo defilee maturanata i imamo pojačana angažovanja prilikom takvih aktivnosti. Radimo sve što je do nas, i prema deci i prema školama, ali nije sve do policije, već i do roditelja, nastavnika. Uopšteno govoreći, matura je postala stvar prestiža. Postalo je pravilo da se deci, neiskusnim vozačima,  za to veče daju skupa i jaka kola, što može dovesti do ozbiljnih posledica“, rekao je on.

Po njegovim rečima, policija predano radi i na suzbijanju droga, što pokazuje podatak da je od januara do maja meseca zaplenjeno oko 15 kilograma marihuane i 4 kilograma heroina.

Savet za bezbednost je jednoglasno usvojio izveštaj načelnika PS Bujanovac.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *