Savić: Teške krađe u Bujanovcu su delo stranaca

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. jun 2019. Za prvih pet meseci 2019. godine u opštini Bujanovac dogodilo se 26 teških krađa, a načelnik Policijske stanice Goran Savić nije želeo da kaže Bujanovačkim koliko je slučajeva rešeno.

„U većini ovih krivičnih dela izvršioci nisu sa našeg područja, uglavnom se radi o strancima i licima sa Kosova i Metohije, rekao je Savić u sredu na sednici opštinskog Saveta za bezbednost.

Po njegovim rečima, izvršioci obično borave u Bujanovcu kraći vremenski period, 2-3 meseca, u iznajmljenim stanovima po gradu i za to vreme vrše teške krađe.

„Apelujem na građane da se obrate prvom policajcu na koga naiđu ako primete nepoznatu osobu u kraju u kojem žive. Oni koji izdaju stanove i sobe neka se zapitaju koga primaju, čime se ti ljudi bave, od čega žive“, kaže Savić.

U odnosu na isti period prošle godine, rekao je obraćajući se članovima Saveta, broj teških krađa je veći za 7 slučajeva.

Na prvo pitanje Bujanovačkih, o ukupnom broju ovakvih krivičnih dela, načelnik je odgovorio, ali nije i na pitanje o broju rešenih slučajeva.

Odbijanje  Savića da odgovori našem portalu, usledilo je nakon što smo potvrdili da su Bujanovačke ranije pisale o ovoj temi u tekstu „U jednoj noći 7 pljački u Bujanovcu“

„Znate proceduru, obratite se pismeno Policijskoj upravi Vranje da bi dobili taj podatak“, rekao nam je načelnik.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *