Hitna: Mašinovođama zapaljene lokomotive ukazana pomoć zbog problema sa disanjem

Bujanovac, 20. jun 2019. -Dvojici mašinovođa iz lokomotive koja se zapalila u sredu poslepodne kod Levosoja, sinoć je ukazana lekarska pomoć zbog problema sa disanjem, rečeno je Bujanovačkim u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu.

„Zbog udisanja dima mašinovođe su imali problema sa plućima, ali su se brzo oporavili i nije bilo potrebe za upućivanjem u bolnicu“, kaže dežurni lekar dr Dejan Stojanović.

Po njegovim rečima, osim zbrinjavanja mašinovođa, dežurne lekarske ekipe nisu intervenisale tokom i posle incidenta u Levosoju.

Nije bilo poziva meštana, niti je bilo ko od vatrogasaca, policajaca i ostalih uključenih u kriznu situaciju, zatražio lekarsku pomoć.

„U tom teretnom vozu su bila dva čoveka. Njih dvojica su bili direktno izloženi dimu i samo je njima pomoć bila neophodna“, rekao je dr Stojanović.

Lokomotiva iz sastava teretnog vozaSrbija Kargakoji je prevozio kontejnere, zapalila se u sredu oko 17 časova na ulazuu železničku stanicu Bujanovac, kod Levosoja, a gašenje požaratrajalo je duže od tri sata.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *