I Bujanovčani na prijemu povodom Dana policije

Zahvalnica u rukama Voje Mihajlovića

BUJANOVAC, VRANJE, 20. jun 2019. (Foto Bujanovačke, Vranjemews)- „Policija, odnosno Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) još jednom su pokazali da se nikada ne odriču svojih radnika, i da su Ministarstvo i Policijska uprava (PU) Vranje za nas uvek otvoreni. Čast mi je što sam bio deo ovakvog skupa.“

Ovako Saša Nikolić, zamenik predsednika Sindikata zaposlenih policije i od nedavno penzioner, sumira utiske sa prijema koji je, povodom Dana policije, za penzionisane radnike PU Vranje u sredu priredio načelnik Igor Živković.

Skupu u Vranju, koji je počeo himnom i odavanjem počasti pripadnicima policije koji više nisu među živima, prisustvovalo je desetak penzionisanih policajaca iz Bujanovca, koje je najpre pozdravio načelnik Živković koji je nekolicini penzionera uručio zahvalnice za dugogodišnji predan rad u Policijskoj upravi Vranje.

-Moji prethodnici i ja dugujemo vam veliku zahvalnost za sve što ste uradili za nas, jer ste nam u amanet ostavili ogromno nasleđe koje će nadolazeće generacije čuvati i nadograđivati. Čestitajući vam Dan ministarstva mogu da kažem da sa ponosom stojim pred vama koji ste ceo radni vek proveli u policiji izgarajući na očuvanju bezbednosti i braneći svoju otadžbinu, rekao je Živković, prenosi VranjeNews.

Zahvaljujući se načelniku i Policijskoj upravi na priznanjima povodom Dana MUP-a, policijski penzioner iz PS Bujanovac Voja Mihajlović podsetio je da je većina penzionera policije sa juga Srbije tokom svojih karijera „prolazila kroz veoma turbulentna vremena„.

Koktel posle svečanog dela

– Imali smo raspad bivše državne zajedniceratove na području bivših republika, ratni sukob na Kosovu i Metohiji i oružane sukobe na području juga Srbije. Kroz sve te događaje nosili smo jedan prilično težak teret, ali smo uspeli da se izborimo sa njim, pokazujući upornost, izdržljivost i hrabrost – rekao je Mihajlović.

formiranju Udruženja penzionera MUP-a, podružnice za Pčinjski okrug govorio je bivši načelnik PU Vranje Stole Filipović, pozvavši sve prisutne na masovno učlanjenje u ovu organizaciju, što je naišlo na odobravanje većine prisutnih.

Za bivše policijske službenike, nakon svečanog dela, priređeno je druženje uz koktel u prostorijama Policijske uprave u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *