Inspekcija utvrdila nedostatke na petlji „Bujanovac sever“

BUJANOVAC, BEOGRAD, 20. jun 2019. (foto Bujanovačke: Naplatna rampa Bujanovac centar) – Naplatna rampa na petlji „Bujanovac sever“ kod Srpske Kuće jedna je od četiri od Doljevca do Preševa na kojoj je Inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obavila vanredni inspekcijski nadzor postavljene privremene saobraćajne signalizacije.

Ministarstvo je saopštilo da je Inspekcija naložola pet mera koje Javno preduzeće Putevi Srbije treba odmah da sprovede na rampama u zoni petlji Doljevac, Brestovac, Leskovac jug i Bujanovac sever, saopštilo je Ministarstvo.

Radi se o naplatnim rampama koje trenutno nisu u funkciji.

Kako prenosi N1 vest agencije Beta, najvažnija izrečena mera u rešenju inspekcije odnosi se na hitnu dopunu privremene saobraćajne signalizacije i njeno usklađivanje sa projektnom dokumentacijom, u roku od tri dana.

Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da nedostaje signalizacija kojom se označavaju smer i tok preusmerenog saobraćaja kada je put zatvoren. U zoni naplatnih stanica, na auto-putu, u privremenoj signalizaciji nedostaju informativne table iz oba pravca kojima se učesnici u saobraćaju obaveštavaju da su petlje u rekonstrukciji.

Takođe, na putnim pravcima koji gravitiraju ka tim petljama nije postavljena privremena saobraćajna signalizacija koja je predviđena projektnom dokumentacijom, a kojom se označavaju smer i tok preusmerenog saobraćaja kada je put zatvoren.

Pored toga, od Putevi Srbije zatražen je dokaz da su pre početka izvođenja radova na bočnim naplatnim stanicama obavestili učesnike u saobraćaju o izmeni režima, na način koji je propisan Zakonom o putevima. U slučaju da to nije učinjeno inspekcija će podneti prekršajnu prijavu.

Kompletan cenovnik putarine od Preševa do Doljevca pogledajte OVDE.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *