Građani umesto Komunalca očistili kanal u glavnoj ulici (Video: Bujanovac pod vodom))

Osim neočišćenih odvoda problem je i činjenica što je čitav grad na ravnici: Ramadani (foto Bujanovačke)

BUJANOVAC, 21. jun 2019. – Nekoliko vlasnika lokala i građana u glavnoj ulici, prekoputa skretanja za DIB, odlučilo je da na sebe preuzme nadležnosti Komunalca pošto su uzalud od ovog javnog preduzeća tražili da očisti kanal za atmosfersku vodu ispred njihovih lokala i kuća.

Zbog zapušenog kanala, koji je napravljen 2007, i najmanja kiša u stanju je da poplavi ovaj deo ulice, a lako je zamisliti kako je ovih dana sa obilnim padavinama.

Kanal je od 2007. očišćen samo jednom. A mi dve godine unazad molimo Komunalac da pošalje ljude da ga očiste, šaljemo dopise, ali je sve uzalud. Na kraju smo za čišćenje angažovali radnike koje smo platili iz svog džepa, kaže jedan od žitelja ovog dela ulice.

Problem je, međutim, što je pored kanala ostala ogromna količina mulja i đubreta koje su iz kanala izvadili radnici koje su angažovali građani.

Načelnik opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije Enver Ramadani za Bujanovačke kaže da je poslao nalog Komunalcu da odnese otpad izvađen iz kanala, te da je ekipa tog preduzeća na terenu. On dodaje da je u ovo preduzeće ranije poslat nalog i za čišćenje kanala.

-Razumem te ljude, ipak oni tu žive i smeta im voda zbog neočišćenog kanala. Komunalac će najbrže moguće ukloniti ono što je izvađeno, najavio je Ramadani.

On kaže da je Komunalcu poslao nalog da očisti atmosfersku kanalizaciju na još nego neuralgičnih tačaka gde se sakuplja voda posle padavina, kao što je potez od Balkana do Muzičke škole.

-Osim neočišćenih odvoda problem je i činjenica što je čitav grad na ravnici pa voda nema gde da ode, konstatuje Ramadani.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *