„Kolo“ nastupa u Grčkoj i priprema svoj festival

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. jun 2019. Bujanovačko kulturno-umetničko društvo „Kolo“ nastupiće na velikom Međunarodnom festivalu folklora u Solunu, koji se održava od 21. do 23. juna, a potom slede pripreme za festival u Bujanovcu.

„Putujemo u subotu i grčkoj publici ćemo se predstaviti sa četiri koreografije, odnosno četiri igre iz našeg kraja“, rekao je Bujanovačkim prvi čovek najstarijeg folklornog ansambla u Bujanovcu, Boban Dimitrijević.

Nakon nastupa u Solunu, KUD „Kolo“ očekuju intenzivne pripreme na organizaciji tradicionalnog festivala u Bujanovcu.

„Dolazak na međunarodni festival, čiji smo mi domaćini od 11. do 14. jula, potvrdila su folklorna društva iz Grčke, Bugarske, Makedonije i Srbije“, kaže Dimitrijević.

Predviđeno je, kako je naveo, da u igrama folklorista sa Balkana ne uživaju samo Bujanovčani, već će nastupi biti organizovani i u Bujanovačkoj banji, Rakovcu i Levosoju.

„Prvog dana festivala (11. jula) ćemo imati nastupe u Levosoju i Bujanovačkoj banji, 12. jula je centralni događaj festivala na platou ispred Doma kulture u Bujanovcu, a dan kasnije će se igrati u Rakovcu“, predstavio je program festivala Dimitrijević.

Očekuje se da na ovoj smotri narodnih igara u bujanovačkoj opštini učestvuje oko 150 folklorista, gostiju iz zemlje i inostranstva.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *