Kamberi pisao Putevima Srbije: Sramota je što među zaposlenima na putarini nema Albanaca

Bujanovac, 24. jun 2019. – Predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi kaže da je velika sramota to što među desetak osoba koje su dobile posao na dve naplatne rampe u Bujanovcu nema Albanaca.

On u izjavi za Bujanovačke kaže da je povodom toga u petak uputio pismo JP Putevi Srbije, u čijoj je nadležnosti naplata putarine, ali i da će o svemu obavestiti ambasadore zapadnih zemalja u Beogradu.

-Ne želeći da ulazim u politički kontekst, smatram nedopustivom činjenicu da među zaposlenima nema ni jednog jedinog Albanca, kaže Kamberi za naš portal.

Prema njegovim rečima, ispostavlja se da su se Putevi Srbije prilikom zapošljavanja vodili izjavom premijerke, te da se u ovom slučaju radi o „jasnoj diskriminaciji na nacionalnoj osnovi:

-Premijerka je nedavno izjavila da su Albanci „ljudi iz šume“, a sad ispada da su se nadležni za zapošljavanje poveli njenom izjavom, smatra Kamberi.

On objašnjava da je u pismu Putevima Srbije zatražio, osim pitanja zašto među novim radnicima nema Albanaca, i odgovor na pitanje da li su svi novozaposleni sa teritorije Bujanovca, ili ih ima i iz susednih opština.

Podsetimo, Saša Arsić, koordinator Narodne stranke za Pčinjski okrug optužio je ranije za Bujanovačke Nenada Mitrovića, narodnog poslanika i lidera bujanovačkih naprednjaka da su posao na naplati putarine dobili prvenstveno pripadnici SNS ili članovi njihovih porodica.

Mitrović je demantovao ove navode tvrdeći da posao nije davala Srpska napredna stranka već JP Putevi Srbije.

 




One thought on “Kamberi pisao Putevima Srbije: Sramota je što među zaposlenima na putarini nema Albanaca

  1. Mica

    Koliko Srba dobije posao na Kosovu?
    Žali se gde hoćeš kad su ti ostali samo nepismeni i narkodileri

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *