Nagrada „Slađana Veljković“ za najbolje novinarske radove

Bujanovac, 24. jun 2019. (foto Vranjenews) –  Za novinarsku nagradu „Slađana Veljković“, koja  će prvi put biti dodeljena 8. jula, uslove konkursa ispunilo je 24 novinarska rada.

Žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka iz televizije, online i štampanih medija izabraće najbolje u tri kategorije – reportaža, najbolji novinarski poduhvat i najbolji uređivački rad u lokalnim medijima, prenosi Vranjenews.

Slađana Veljković bila je dugogodišnja novinarka i urednica nedeljnika Vranjske, a poslednjih godina života, koji se prerano završio, dopisnica „Večernjih novosti“ iz Vranja i Pčinjskog okruga.

“Slađana je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva”, saopštava CMTDO, organizator konkursa.

Imena dobitnika biće saopštena 5. jula, a nagrade u vidu novčanog iznosa i plaketa biće uručene 8. jula kada će u Galeriji Narodnog univerziteta biti otvorena i izložba fotografija „Jedna karijera u 50 slika“, posvećena Slađani Veljković – kažu iz CMTDO.

Nagrade sponzoriše kompanija British American Tobacco (BAT) iz Vranja.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *