Vlasnici Duvanske prodaju „Jezero“ lokalnom albanskom biznismenu

Tekst i foto: Bujanovačke

BUJANOVAC, 24. jun 2019.Vlasnici Duvanske industrije Bujanovac (DIB) pegovaraju o prodaji restorana „Jezero“ sa poznatim albanskim privrednikom, koji se između ostalog bavi i ugostiteljstvom, saznaju Bujanovačke iz dobro obaveštenih izvora.

Prema našim saznanjima, dve strane veoma su blizu da se dogovore oko cene koja se drži u tajnosti.

-Direktor Bogoljub Tomić žestoko se protivi ovoj transakciji s obzirom na to da čitav taj kraj oko Bujanovačkog jezera i sam restoran, koji je u vlasništvu DIB, važi za simbol srpstva u Bujanovcu. I Tomić je, pre privatizacije, dobijao ponude za prodaju Jezera, ali mu to nije ni padalo na pamet da uradi. Međutim, njemu su sada vezane ruke jer vlasnici firme raspolažu njenom imovinom, tvrde dobro upućeni sagovornici.

Potencijalni kupac, čije je ime poznato redakciji, važi za ozbiljnog biznismena koji se bavi raznim delatnostima, između ostalog i ugostiteljstvom.

Na drugoj strani, pre dve godine ugovor sa državom o kupovini DIB potpisao je Rade Basta, visoki funkcioner Jedinstve Srbije (JS) i aktuelni direktor JP Beogradske toplane.

Zvanični vlasnik DIB je Sremska mlekara, koja je takođe povezana sa Bastom.

Restoran Jezero, koji je otvoren 1988/9. i važio za jedno od omiljenih okupljališta ne samo Bujanovčana, sa prelepom baštom i salom, već nekoliko godina je zatvoren i prepušten propadanju.

Prema podacima sa sajta Agencije za privatizaciju, restoran je površine 434 metra kvadratna sa pripadajućim zemljištem površine 2566 kvadrata.

Bujanovačke će pokušati da stupe u kontakt sa vlasnicima DIB.




2 thoughts on “Vlasnici Duvanske prodaju „Jezero“ lokalnom albanskom biznismenu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *