„Sveti Sava“ čeka 120 novih učenika

Bujanovac, 25. jun 2019. U Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu ima mesta za 120 svršenih osnovaca, koji će moći da biraju između četiri obrazovna profila – finansijski administrator, mašinski tehničar, medicinska sestra – vaspitač i kuvar.

„Popunjavanje svih mesta u prvoj godini školske 2019/2020, odnosno upis maksimalnog broja novih učenika je svakako nešto što priželjkujemo. Prethodnih godina smo imali realizaciju od nekih 80 odsto, a s pravom očekujem da u ovoj godini nadmašimo tu brojku i da se veći broj dece odluči za našu školu“, rekla je Bujanovačkim direktorka škole Biserka Jović.                                                                                             

Ona smatra da škola ima u ponudi primamljive obrazovne profile.

„Za svako područje rada imamo ono što je najatraktivnije, pre svega za poslodavce, jer jednostavno moramo da se orijentišemo ka privredi, ali ne umanjujući mogućnost učenicima da nastave dalje školovanje, naprotiv“, kaže direktorka.

Smer medicinska sestra – vaspitač je najpopularniji, jer je, po rečima direktorke, već godinama unazad popunjen do poslednjeg mesta, odnosno  svih 30 učenika, što je maksimum za svaki obrazovni profil.

„Možda je pomenuti smer ove godine i primamljiviji jer smo zadržali stari nastavni plan i program, u kojem je podjednako zastupljena i praksa i teorija što predstavlja bolju osnovu za nastavak školovanja, za razliku od novog programa gde se favorizuje praksa“, smatra Jović.

Upisne aktivnosti počinju 7. jula, objaljivanjem zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima, dok će se sam upis vršiti 8. i 9. jula.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *