Pomozimo profesorki Negici da pobedi rak

Bujanovac, 26. jun 2019. Akcija prikupljanja pomoći za profesorku engleskog jezika u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu, Negicu Dejković, koja se 15 godina bori sa karcinomom, i dalje traje, a ovoj hrabroj ženi možete pomoći uplatom priloga na njen račun.

Negici je pre 15 godina ustanovljen jedan oblik raka limfnih žlezda, a ona je i u svojoj 45. godini onkološki pacijent.

Za nastavak  lečenja neophodan je lek “Avastin”, koji nije na pozitivnoj listi RFZO, za koji Negica i njena porodica nemaju dovoljno sredstava.

Iako po zvanju profesor engleskog jezika, za Negicu Dejković kolege kažu da je stručnjak u oblasti neodustajanja, radosti i energije, da je veliki  borac koji 15 godina prima terapiju, a na posao ide redovno, prenosi RTS.

„Izađem do grada, na kafu sa društvom, odem kod kozmetičara, vozim auto. Sve ono što mi bolest dozvoljava, ali sam svesna svoje bolesti u svakom trenutku. To je bolest koju ne smete da negirate, ozbiljna je i mora se živeti u skladu sa njom. Ja sam svoju bolest prihvatila kao deo sebe i mislim da je to ključ svega“, kaže ona.

Aktivna je, pozitivna i hrabra, uživa u malim stvarima, a kćerka Stefana i kolege u OŠ „Branko Radičević“ su joj najveća podrška.

Oni su i organizovali humanitarnu prodajnu izložbu u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, a slike su i dalje tamo i čekaju da ih neko otkupi i pomogne Negici.

Prilog možete uplatiti i na tekući račun 265-0000005372877-60,  Rajfajzen banka, Negica Dejković.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *