Vlasnik TV Bujanovac poručio zaposlenima: Neka vam posao da Šaip

 

Bujanovac, 26. jun 2019. Vlasnik Radio-televizije Bujanovac (RTB) Zoran Veličković, poslao je na neplaćeno odsustvo od 6 meseci četvoro radnika ove medijske kuće poručivši im da „idu kod Šaipa Kamberija da im da posao“, zato što se naljutio na opštinsku vlast jer  njegova televizija nije dobila posao prenosa lokalne skupštine.

Ove navode Bujanovačkim je potvrdio predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Vlasnik RTB-a Veličković nije želeo da ih komentariše, rekavši da se radi o „čaršijskim pričama i provokacijama na koje ne naseda“.                                                                                                         

„Nije dobio posao zato što je u postupku javne nabavke za televizijski prenos sednica skupštine tražio 2 miliona dinara, dok je Televizija Aldi poslala ponudu od 1,4 miliona dinara. Da smo prihvatili ponudu RTB-a prekršili bismo zakon“, rekao je Bujanovačkim Kamberi.

On je dodao da nije problem to što je radnike poslao na neplaćeno jer je privatnik, ali da to što im je rekao da traže posao i pare od njega govori da se radi o politički motivisanom potezu.

Od četvoro radnika, jedan je Srbin, a troje je albanske nacionalnosti i bliski su Partiji za demokratsko delovanje(PDD) na čijem je čelu Šaip Kamberi.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *