Sofija Mišić trenira košarku i sprema se za prvi polumaraton

Piše: N. Stevanović

 

Bujanovac, 28. jun 2019. -Bujanovčanka Sofija Mišić pokušaće u nedelju (30. jun) da napravi pravi mali podvig i istrči svoj prvi   polumaraton.

Za 21 kilometar na vrelom asfaltu vranjskih ulica, gde se održava treći po redu polumaraton, za napor i „borbu sa samim sobom“ kako dugoprugaši nazivaju to što rade, ova devojka od 17 godina samouvereno kaže: „Da, spremna sam, baš za to“.

Samopouzdanje, koje prosto isijava iz nje, nikako nije bez razloga i bez pokrića, jer Sofija već osam godina trenira košarku,o i to ozbiljno, najpre u lokalnom KK Play 017, a od pre dve godine i u Ženskoj košarkaškoj akademiji (ŽKA) u Novom Sadu, gde je otišla prateći stariju braću i nedavno završila drugu godinu Gimnazije „J.J. Zmaj“.

„Stalno sam u treningu, već nekoliko godina, otuda samopouzdanje, iako otprilike znam šta me čeka i koliko je teško, ali imam svoj cilj – i kao i uvek do sada daću sve od sebe da stignem do njega“, kaže Sofija.

 

Glavni krivac što je Sofija poslednjih dvadesetak dana naporno trenirala „da bi došla do svog cilja“, umesto da uživa u letnjem raspustu kao većina njenih vršnjaka, je Sanja Nakić, prva bujanovačka maratonka i Sofijin prvi košarkaški trener.

„Da, to je bio Sanjin predlog, oko kojeg se nisam previše dvoumila, najviše zbog one borbe sa samom sobom. Košarka je timski sport, može da te „pokrije“ saigrač ako zatreba, ali trčanje je skroz druga priča – samo ti i kilometri“, rekla nam je Sofija.

Za ovu devojku, koja je, razume se, odličan đak, košarka ipak ostaje prva ljubav, kako kaže, a trčanje možda zauzme drugo mesto ako u nedelju dođe do cilja, u šta nema razloga sumnjati.

Srećno Sofija!

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *