U gradu i okolini preko 120 “bezimenih” ulica, građani bez predloga i ideja

Piše: N. Stevanović

Čekamo predloge građana: Mustafa

Bujanovac, 29. jul 2019. – Komisija za nazive ulica i trgova u opštini Bujanovac još uvek nije dobila nijedan predlog o kojem bi odlučivala, iako su građani, mesne zajednice i udruženja obavešteni još krajem maja da mogu pokretati inicijative o nazivima trgova i ulica, poručuju iz Komisije.

Kako je Bujanovačkim rekao predsednik ovog tela, sekretar SO Bujanovac Selami Mustafa, komisija se neće baviti promenom postojećih naziva već isključivo određivanjem imena ulica koje nikada nisu imale table sa nazivima, a „bezimenih“ je, po njegovim rečima, mnogo, i u gradu i u selima.

„Samo u Bujanovcu imamo 72 ulice bez naziva, a u Velikom Trnovcu 55. Određivanje naziva se vrši na osnovu elaborata Republičkog geodetskog zavoda, ali za sada nema predloga o kojima bi Komisija odlučivala“, kaže Mustafa.

Kada ih bude, nakon što prođu sve procedure na lokalu, predlozi se upućuju Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu na odobrenje.

Kada je poslednji put, 2016. godine, zatražena saglasnost ministarstva odgovor je bio negativan i nije dozvoljeno preimenovanje gradskog Trga Karađorđa Petrovića u Trg Skenderbega, po inicijativi albanskih odbornika u lokalnoj skupštini.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *