Stanković: O otcepljenju pričaju oni koji nemaju druga posla

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. jul 2019. „Biće za pohvalu ako sednica u Prištini doprinese da najavljena pomoć bude utrošena za dobrobit građana opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, koje su bile, jesu i biće sastavni deo Srbije, a oni koji nemaju šta drugo da rade neka pričaju o otcepljenju i pripajanju bilo koje teritorije, uključujući Kosovo i Metohiju“, poručio je u ponedeljak u Bujanovcu predsednik Koordinacionog tela (KT) za jug Srbije Zoran Stanković.

Za Stankovića, koji je boravio u Bujanovcu dok se u Prištini održavala sednica kosovskog parlamenta posvećena „trenutnoj situaciji u Preševskoj dolini i problemima Albanaca“, kako je formulisana jedina tačka dnevnog reda, „biće pohvalno i ako sednica doprinese boljem razumevanju građana Prištine i građana Bujanovca, Preševa i Medveđe“.

„U Bujanovcu sam da bi rešili probleme u vezi izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda i obezbeđivanja udžbenika za nastavu na albanskom jeziku“, prvo je što je okupljenim novinarima saopštio predsednik KT-a.

Po njegovim rečima, na sastanku sa predsednikom opštine Šaipom Kamberijem razgovaralo se „upravo o ovim krucijalnim temama, koje tište građane opštine“.

„Razgovarali smo i o zapošljavanju, upisu studenata na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu, dakle o tekućim problemima opštine na čijem rešavanju radimo zajedno sa lokalnom samoupravom“, kaže Stanković.

Govoreći o fabrici za preradu otpadnih voda, koja bi, pored ostalog okončala višegodišnje nedaće stanovnika Novog naselja i Bujanovačke banje gde često dolazi do izlivanja fekalija, Stanković je istakao da je „u fazi rešavanja“.

„Idejni nacrt je urađen i za Bujanovac i za Preševo. Očekujemo da se obezbede 7 miliona evra za realizaciju“, rekao je on.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *