Arsić: Krađa vode razlog nestašice

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. jul 2019. -Zbog ozbiljnih sumnji na zloupotrebe i krađu vode, odnosno nelegalna priključivanja na vodovodnu mrežu, Opština Bujanovac će u petak formirati komisiju sa zadatkom da u najkraćem roku identifikuje ovakve slučajeve i prijavi nadležnim organima.

Nestašica vode u selima, o kojoj Bujanovačke izveštavaju nekoliko prethodnih dana, po zameniku predsednika opštine Stojanči Arsiću, prouzrokovana je upravo nenamenskim trošenjem.

„Nezvanične informacije koje dobijamo govore o ozbiljnim zloupotrebama. Navodnjavaju se malinjaci, bašte – krade se voda sa gradske vodovodne mreže pa ispaštaju meštani sela i stanovnici samog grada. Obrazovaćemo komisiju, koju će činiti predstavnici JP Komunalac i Opštinske uprave, kako bi se hitno pozabavila ovim“, rekao Arsić za naš portal.

On je potvrdio informaciju koju su Bujanovačke objavile u utorak, da zbog problema sa vodosnabdevanjem lokalna samouprava u petak donosi plan restrikcija vode.

Arsić tvrdi da sve pumpe, odnosno buster stanice rade punim kapacitetom i da je distribucija vode na maksimumu od 105 litara u sekundi.

Na pitanje Bujanovačkih dokle se stiglo sa buster stanicama za sela Božinjevac i Žuželjica i da li će biti ispunjeno obećanje o završetku ovih projekata do kraja godine, Arsić je odgovorio da „sigurno hoće“.

„Projektna dokumentacija je u potpunosti završena i sada je u redovnoj fazi revizije. sa sigurnošću mogu da kažem da će ova sela do kraja godine dobiti postrojenja koja će regulisati vodosnabdevanje“, istakao je on.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *