Komunalna inspekcija: Pljušte kazne za nepropisno parkiranje

Akcija se nastavlja

BUJANOVAC, 3. maj 2019.Posle nekoliko najava, ali i upornog pisanja Bujanovačkih, opštinska Komunalna i Saobraćajna inspekcija su, u saradnji sa policijom, u utorak uveče krenula u ozbiljnu akciju kažnjavanja zbog nepropisnog parkiranja.

Akcija se sprovodi po opštinskoj Odluci o javnim parkiralištima a Opština Bujanovac je na svojoj FB stranici objavila da je fokus akcije bio u centralnoj gradskoj zoni, u kojoj vlada hronični saobraćajni haos a nepropisno parkiranje postalo je uobičajna pojava.

„Vlasnici nepropisno parkiranih vozila biće dvostruko kažnjeni, i od strane policije ali i Komunalne inspekcije“, kažu u lokalnoj samoupravi.

Ibro Idić iz Komunalne inspekcije kaže za Bujanovačke da je tokom jedne večeri napisano oko 25 kazni:

-Kazna iznosi 10.000 dinara, a ako se plati u roku od 8 dana upola manje, a u slučaju neplaćanja dajemo naloge izvršiteljima, kaže Idić.

On najavljuje da ove nedelje kreće uklanjanje neispravnih i havarisanih vozila sa javnih površina:

-U narednom periodu ćemo makar jednom nedeljno, zavisno od potrebe, imati akcije kažnjavanja za nepropisno parkiranje, kaže Idić.

Građani, kojima je u Bujanovcu u pojedinim delovima grada gotovo potpuno onemogućeno bezbedno kretanje, pozdravljaju ovu akciju.

„Vozači često uzurpiraju trotoare i dovode u životnu opasnost pešake“, rekao je građanin Bujanovca.

Akcija ima za cilj da ojača rad javne uprave, dovede u red učesnike u saobraćaju i, što je najvažnije, podigne nivo bezbednosti svih građana.

Bujanovačke podržavaju ovu akciju, posebno jer se godinama unazad zalažemo i javno govorimo o njenoj neophodnosti, očekujući da se nastavi.




One thought on “Komunalna inspekcija: Pljušte kazne za nepropisno parkiranje

  1. Mira

    Kako bi bilo da se komunalna policija malo vise pozabavi i bukom iz kafića koja uznemirava građane celog leta? Sramota. Pišite više o ovoj temi.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *